Dacia Sandero - nu også som varevogn

Dacia Sandero og Dacia Sandero Stepway fås nu som van. Priserne er superskarpe og begynder ved 72.983 kr. excl. moms

Kæmpesuccesen Dacia Dokker er netop blevet erstattet af en helt ny Renault Express. Men det betyder ikke, at det er slut med gule plader på en Dacia. Dacia Sandero er nemlig netop godkendt som van, og priserne er klar.

Og det er attraktive priser. De begynder ved 72.983 excl. moms for laveste udstyrs version, der hedder Essential. På trods af, at det er laveste udstyrsvariant, er den særdeles veludstyret. Blandt andet kommer den med fuld LED lygter, autobreake, aircondition og radio med DAB.

Ønsker man at gå et trin op, så hedder modellen Comfort. Denne version har højdejusterbart førersæde, højde og dybdejusterbart førersæde, elektriske sidespejle i karosserifarve, parkeringssensorer, mediadisplay med fire højtalere. Prisen er her 85.003 kroner uden moms. Ønsker man bilen med det trinløse og meget roste CVT-gear, er prisen 100.226 kr. uden moms.

Er man mere til den 37 mm højere og mere SUV-agtige Sandero Stepway, begynder priserne ved 94.307 kroner excl moms, mens man skal af med 104.848 kroner for comfort-versionen. Ønsker man også CVT-gear hedder prisen 118.991 kr. - igen her uden moms.

”Vi er netop færdig med ombygningen af Sandero og Stepway til van og har priserne klar. Og de er skarpe. Jeg tror især, at der er mange der vil gå efter versionerne med CVT gear, da man her får utrolig meget komfort i hverdagen” siger Nikolaj Elgaard, Produktspecialist på LCV.

Den nye Sandero har omtrent samme mål som forgængeren – nemlig 4.088 meter, men så holder lighederne også op. Den nye Sandero er sænket med 10 mm foran og 20 mm bagtil. Det har betydet mindre luftmodstand – hele 11 % mindre end forgængeren – hvilket også betyder lavere brændstofforbrug.

Bilen har fået en helt ny Y- formet lyssignatur – både foran og bagved - og så har den fået nye, væsentligt bedre og smartere dørhåndtag.

Men det, der er mest interessant, er interiøret. Her er der tale om en komplet nydesignet kabine, der med få undtagelser, er omtrent ens uanset om man vælger Sandero eller Stepway versionen.

Det betyder, at der er helt ny instrumentering, der ergonomisk er placeret langt bedre. Der er også kommet højde- og længdejusterbart rat, og der er armlæn med indbygget aflægningsplads. Der er som noget helt nyt blandt andet også keyless entry nøglekort og aircondition.

Sikkerhedsmæssigt er Sandero også lysår foran den forrige generation. Den bygger på samme platform som den nye Renault Clio, og den nye Renault Captur.

På infotainmentsiden er der tre forskellige muligheder. Basisversionen har mediadisplay. Det vil groft sagt sige, at man benytter sin telefon som radio/navigation mm. Ved hjælp af en app man downloader, kan man styre alt fra bilens kontrolfunktioner på rattet.

Næste niveau hedder Media display. Her har man en 8 tommer touchskærm med DAB-radio og med android og Apple Carplay. Men uden indbygget navigation – også her kan man anvende sin telefon. Vil man have indbygget navigation så skal man vælge Media Nav systemet med en 10-tommers skærm med indbygget navigation.

Diesel er død

På motorsiden er diesel droppet, og der er to motorer til rådighed. Begge er 90 hk turbomotorer. Det, der adskiller er, at den ene er med seks trins manuelt gear – den anden model med CVT-gear – altså trinløst automatgear. Begge er nøjsomme. Den med manuelt gear har et forbrug på 5.3/l pr 100 km - eller lige knap 19 km literen, mens CVT-gearkassen betyder en smule højere forbrug – nemlig omkring 17 km literen.

Der er mange ting, der er ens mellem Sandero og Sandero Stepway – men designet er ikke en af dem. Stepway er 37 mm højere end den almindelige Sandero, og er endnu mere forskellige fra forgængeren end Sandero. Den er blevet mere rå at se på, og så har den blandt andet et smart system, hvor tagrælingen med et snuptag kan konverteres til tagbøjler.

Sandero og Sandero Stepway van har som alle Dacia tre års garanti/100.000 km.

Priser:

Sandero Van Essential: Med/uden moms: 72.983 kr./90.019 kr.

Sandero Van Comfort: Med/uden moms: 85.003 kr./103.850 kr.

Sandero Van Comfort CVT: Med/uden moms: 100.226 kr./ 120.992 kr.

Sandero Stepway Essential: Med/uden moms: 94.307 kr./114.316 kr.

Sandero Stepway Comfort: Med/uden moms: 104.848 kr./126.471 kr.

Sandero Stepway Comfort CVT Med/uden moms: 118.991 kr./142.297 kr.

Flere nyheder