Danske priser på den nye elektriske Fiat 500

Nu er der priser på alle udstyrsvarianter af den elektriske Fiat 500 – også en ny udgave med en ekstra dør i form af den smarte Fiat 500 3+1. Priserne for den nye Fiat 500 starter fra 189.990 kr.

Nu er der kommet udstyrsvarianter og danske priser for den helt nye og helt elektriske Fiat 500. Bilen er den første fra FCA, der er skabt som elbil lige fra den første streg. Det vil sige, at den nye generation af det italienske ikon er designet til den nye teknologi, og den kan fås med et niveau af autonom kørsel, der ikke er set tidligere i klassen. Den nye Fiat 500 er vokset med 6 centimeter i både bredde og længde, og akselafstanden er forlænget med 2 centimeter, hvilket sammen med forbedret aflæggeplads gør den mere rummelig. Den kommer i fire udstyrsvarianter og i tre forskellige udgaver – nemlig som de kendte og ikoniske hatchback og cabriolet samt en ny og smart 3+1.

Helt nyt – og som i 1957

3+1 er en lille revolution. Den har samme form og dimensioner som de andre udgaver af Fiat 500 og fast tag. Og så har den en mindre dør bagtil i forlængelse af den almindelige dør. Den lille bagdør er bagudhængslet. Dermed kan man åbne hele siden af bilen op og få optimal adgang til bagsædet, hvis der f.eks. skal sættes børn i bilen, eller hvis man har større gods med. Den lille dør kan kun åbnes i forbindelse med den almindelige dør. Det er ikke første gang, at Fiat 500 har en bagudhængslet dør, og dermed er 3+1 også et nik til den oprindelige Fiat 500 fra 1957, hvis døre ligeledes var bagudhængslede. Prisforskellen fra en hatchback til en 3+1 er på 15.000 kr., og fra hatchback til cabriolet er det 22.000 kr.

Ny Fiat 500 fra 189.990 kr.

Lanceringsmodellen “la Prima” blev præsenteret i foråret. Den byder på det ypperste inden for teknologi, og som den første bybil kommer den med autonom kørsel på niveau 2 til en pris fra 267.990 kr. Den bliver nu suppleret af de tre udstyrsvarianter Action, Passion og Icon. Fiat 500 Action er skabt til byen og kommer kun som hatchback med et batteri på 23,7 kWh, en rækkevidde på op til 180 km WLTP (240 km ved bykørsel) og en elmotor, der yder 95 hk. På trods af det er den kvik og accelerer fra 0-100 km/t. på 9,5 sekunder. Selvom Action er indstigningsvarianten af den nye Fiat 500, har den som standard en række avancerede systemer, der understreger dens rolle som bybil.

Den har automatisk nødbremse, der også registrerer fodgængere og cyklister. Den har vognbaneassistent, skiltegenkendelse, uopmærksomhedsalarm og automatisk nødopkald ved uheld. Derudover byder den på 15’’ fælge, LED-kørelys, manuel aircondition, elektrisk håndbremse, 7’’ TFT-display bag rattet, Keyless Go, fire højtalere og indfarvede el-spejle. Den kommer med nødkabel og en mode-3-indgang, der giver mulighed for at hurtiglade med både veksel- og jævnstrøm med op til 50 kW. I stedet for en skærm i midterkonsollen kommer Fiat 500 Action med en smartphoneholder, hvor ens smartphone via Bluetooth og en særlig app forbindes til bilen og gør smartphonen til brugerflade for infotainmentsystemet. Prisen starter ved 189.990 kr.

Passion fra 227.990 kr.

Fiat 500 Passion kommer både som hatchback, cabriolet og 3+1. Den har et batteri på 42 kWh, hvilket sikrer en rækkevidde på op til 315 km WLTP og 460 km ved bykørsel. Elmotoren yder 118 hk og accelererer fra 0-50 km/t. på 3,1 sekunder, fra 0-100 km/t. på 9 sekunder og er begrænset til en topfart på 150 km/t. Udover udstyret fra Action har den som standard 15’’ fælge i alu-look, 7’’ touchskærm med det nye infotainmentsystem Uconnect 5, DAB+, trådløst Apple Carplay eller Android Auto og fartpilot. Fiat 500 Passion har mulighed for at hurtiglade med op til 85 kW. Prisen starter ved 227.990 kr.

Icon fra 237.990 kr.

Topudgaven Fiat 500 Icon har samme motor og batteri som Passion og kommer også som både hatchback, cabriolet og 3+1. Den har alufælge på 16’’, og touchskærmen er på hele 10,25’’ og har også navigation. Udover at indeholde alt udstyr fra Passion har Fiat 500 Icon også regnsensor, rat i soft-touch dellæder, Keyless Entry, klimaanlæg, varme i forsæder, forrude og sidespejle samt elektriske ruder med one-touch. Det ekstra udstyr giver en let reduceret rækkevidde på op til 312 km WLTP. Til trods for en betydelig mængde standardudstyr starter priserne ved 237.990 kr.

Koblet op til fremtiden

De nye Uconnect 5, som findes som standard i Passion, Icon og “la Prima”, kan parres trådløst med smartphones, opretter lynhurtigt forbindelse og indeholder en lang række avancerede opkoblingsservices, som normalt kun findes i større bilklasser. Derudover tilbyder Uconnect 5 som standard en række andre opkoblingsløsninger, bl.a.:

  • My Assistant, der forbinder føreren med en servicemedarbejder i tilfælde af nedbrud eller uheld.
  • My Remote, der giver mulighed for at styre opladningen, finde bilen, låse bilen op eller i og indstille klimaanlægget fra en smartphone.
  • My Car, der betyder, at man kan tjekke en række parametre på sin nye Fiat 500 lige fra serviceintervaller til dæktryk.

Udbuddet af services vil løbende blive opdateret.

Forskellige køreprogrammer

Den nye Fiat 500 kommer med 3 forskellige køreprogrammer – Normal, Range og Sherpa. ‘Normal’ giver en køreoplevelse, der minder meget om en konventionel bil. ‘Range’ gør det stort set muligt at køre bilen med én fod og føles lidt som at køre radiobil. Køreprogrammet giver en hårdere deceleration end i en konventionel bil, når man letter foden fra speederen for at genvinde energi til batteriet – det er næsten som at træde på bremsepedalen. ‘Sherpa’ ændrer ved en række indstillinger i bilen for at reducere forbruget af strøm. Tophastigheden reduceres til 80 km/t., speederresponsen sænkes, og sædevarme og klimaanlæg slukkes automatisk, men kan naturligvis aktiveres igen af føreren. Alt sammen for at sænke energiforbruget og sikre maksimal rækkevidde.

Synger sin egen sang

Stilen på de nye Fiat 500 er moderne. Det er tydeligt, at her er tale om en helt ny bil, men det er også klart, at det er en Fiat 500. Fronten er lodret, som den var i 1957, og lygterne er ikoniske, men også nutidige. Fiat 500 er stadig en bil med et smil, og den har ikke mistet sin ubekymrede charme. Et praktisk eksempel på det er en unik detalje – bilens AVAS (Acoustic Vehicle Alert System), forvandles ved hastigheder over 20 km/t. til temaet fra Felinis film Amacord, der er komponeret af Nino Rota.

Alle udgaver og varianter af den helt nye og helt elektriske Fiat 500 kan bestilles hos forhandlere nu, og udlevering af biler starter i december. Se alle priser og udstyr her.

Flere nyheder