Fiat præsenterer Fiat Scudo og Fiat Ulysse

De nye Fiat Scudo og Fiat Ulysse kommer både som rene elbiler og med dieselmotor. Med dem fortsætter Fiat Professional, Fiat og Stellantis rejsen mod en mere bæredygtig fremtid, der også byder på investeringer for 30 mia. euro og hydrogenbiler.

Stellantis præsenterer to nye modeller, der skal produceres på Hordain-fabrikken i Frankrig. Der er tale om varebilen Fiat Scudo samt en personvognsudgave i form af minibussen Ulysse, der kommer med plads til 6-9 personer. De nye modeller er bygget på Stellantis’ EMP2-platform, som i forvejen bliver anvendt til Peugeot Expert og Traveller, Citroën Jumpy og SpaceTourer samt Opel Vivaro og Zafira.

De to nye modeller kommer både som elbiler og med dieselmotor. Dieselmotoren kan fås med både manuelt gear eller automatgear. Varebilen kommer i tre udgaver nemlig som Van, Combi eller Cab med lad, så den kan imødekomme en bred vifte af kommercielle behov.

Løsning uden udledning

De to nye modeller skal produceres på Stellantis’ franske fabrik i Hordain. Fabrikken blev opført i 1992 i et joint venture mellem franske PSA og Fiat, og det var også her, de tidligere udgaver af Scudo og Ulysse blev produceret mellem henholdsvis 1996-2016 og 1994-2002. Fabrikken bliver udgangspunktet for de nye modeller, der er klar til at møde de voksende krav til moderne og bæredygtig urban mobilitet.

Fiat Scudo og Fiat Ulysse øger bredden af Fiat Professionals portefølje, og de kommende elektriske udgaver vil være udledningsfrie løsninger til den store familie, til persontransport med chauffør og til erhverv.

Kan bestilles allerede i år

Fiat Scudo og Fiat Ulysse bliver dermed en del af løsningen på den omfattende omstilling på området for mobilitet, der findes sted i disse år. De nye modeller har potentiale for at bidrage til at nedbringe udledningen i byen – især inden for erhvervskørsel, hvor behovet for levering af varer fra onlinebutikker kun stiger. Og som minibus gør den det muligt for store familier at nyde en aktiv og grøn livsstil i samspil med moderne features, høj komfort, stor rummelighed og avancerede sikkerhedsløsninger.

Der åbnes for bestilling af Scudo ved udgangen af i år, og Ulysse bliver tilgængelig fra første kvartal 2022.

Investerer 30 mia. euro i el

Som Europas største producent af erhvervsbiler spiller Stellantis i forvejen en fremtrædende rolle på området for kommerciel transport, og Stellantis har en klar ambition om at blive verdensførende inden for eldrevne erhvervsbiler.

Af samme grund har Stellantis en altomfattende strategi for elektrificering, der bl.a. vil medføre topmoderne modeller til alle koncernens brands. Det skal ske ved hjælp af både koncernens egne kompetencer og via partnerskaber, der skal udvikle avancerede teknologier til overkommelige priser. Over de kommende tre år vil elektrificeringen på erhvervsbilområdet blive udrullet – bl.a. ved at tilbyde varebiler med hydrogen-brændselsceller ved udgangen af 2021.

I 2030 forventes 70 procent af Stellantis’ salg i Europa at bestå af elektrificerede køretøjer, og det samme gælder for 40 procent af Stellantis’ salg i USA. Frem mod 2025 investerer Stellantis over 30 mia. euro i elektrificering og udvikling af software.

Flere nyheder