Fra venstre ses: Kresten Krogsgaard-Jensen (Ejer), Thomas Bendt Madsen (Adm. direktør/medejer) og Simon Rivier (Adm. direktør FCA Danmark).

Krogsgaard-Jensen fejrer 10 år med Fiat

Krogsgaard-Jensen har 10-års jubilæum som Fiat-forhandler. Årene har bl.a. gjort virksomheden til landets største sælger af den evigt populære Fiat 500, der netop er kommet i en elektrisk udgave.

For 10 år siden blev Krogsgaard-Jensen autoriseret forhandler af det italienske bilmærke Fiat. Og det partnerskab har været til stor gavn for begge parter.

­– Fiat og især Fiat 500 har en charme, passion og personlighed, som vi godt kan lide, og som passer godt til mange af vores kunder. Mange kan lide den livsstil, som Fiat 500 udstråler, og den er populær i København og nord for København som bil nummer 2. Det viser salgstallene også – vi sælger 15-20 procent af alle danske Fiat 500, siger Thomas B. Madsen, der er direktør i Krogsgaard-Jensen.

 

Den mest charmerende bil, der findes

Det er især kvinderne i og omkring storbyen, der har sikret de flotte tal.

– Alle kvinder mellem 20 og 60 elsker den lille bybil. Vi har solgt den til nogle kunder både 3, 4, og 5 gange. De vil bare ikke have andet. Det er den mest charmerende bil, der findes, og den er lige til at gå til. Derfor er vi også glade for partnerskabet med Fiat, siger Thomas B. Madsen.

Den følelse er gengældt af FCA Danmark, der er den danske importør af Fiat.

– Vi er stolte af samarbejdet med Krogsgaard-Jensen. Det er en meget erfaren forhandler, som leverer et højt niveau af service og

kvalitet til sine kunder. Sammen udgør Fiat og Krogsgaard-Jensen en konkurrencedygtig kombi, det viser salget af biler også tydeligt, siger Simon Rivier, der er administrerende direktør for FCA Danmark, der er en del af Stellantis.

 

Snart 100-års fødselsdag

Selvom Krogsgaard-Jensen kan fejre 10-års jubilæum i år, er der kun få år til, at virksomheden også kan fejre et 100-års jubilæum. Krogsgaard-Jensen blev nemlig grundlagt i 1924 af Carl Andreas Krogsgaard-Jensen, hvis efterkommere stadig står i spidsen for virksomheden. Der er sket en del på de knap 100 år, og i dag omfatter virksomheden hele 9 forretninger i og omkring København. Den lange historie er baseret på noget så gammeldags og sjældent som kundetilfredshed og omhu. Og det er værdier, som stadig prioriteres højt i virksomheden.

– Kunden er i centrum. Vi lytter til kundens behov og sørger for at sælge det rigtige og ikke det største eller dyreste. Den tilgang er også forklaringen på, at vi har så stor anciennitet blandt vores kunder – en af vores privat kunder kører nu sin bil nr. 35 som alle er købt af os gennem tiden, og andre er 3. eller 4. generation hos os. Selvom vi har eksisteret i næsten 100 år, har værdigrundlaget ikke forandret sig – vi gør tingene rigtigt og med omhu, og vi er stolte af det. Det er derfor, vi er her efter så mange år, siger Thomas B. Madsen.

 

Charmerende elbil ekstremt godt modtaget

Bilerne har til gengæld forandret sig en del på de næsten 100 år, og den nyeste udvikling på den front er elbilerne, hvor Fiat også er repræsenteret i form af den helt nye 500, der er en ren elbil.

– Elbilerne begynder at tage over, og det marked vil vokse. Fiat tilbyder en elbil, der har charme som ingen andre elbiler, og den bliver ekstremt godt modtaget af vores kunder – vi solgte flere af den nye 500, før man overhovedet kunne prøvekøre den. Selvom den er dyrere end den konventionelle Fiat 500 med mild-hybridmotor, er folk vilde med den, siger Thomas B. Madsen og fortsætter:

– For mange er den nye 500 deres første elbil, men rækkevidden er fornuftig, og ladetiden er god i forhold til vores kunders behov. De fleste vil ikke få behov for at lade den mere end en eller to gange om ugen, siger Thomas B. Madsen.

Krogsgaard-Jensen

Krogsgaard-Jensen blev etableret i 1924 af Carl Andreas Krogsgaard-Jensen, der var smed og lidt af en opfinder, med et bilværksted på Frederiksberg. I 1932 flyttede han firmaet til Kampmannsgade, og i 1959 erhvervedes den nuværende ejendom på Brogaardsvej i Gentofte, som også i dag er en del af Krogsgaard-Jensen og stadigvæk bærer familienavnet. I dag har virksomheden forretninger i København N, Rødovre, Herlev, Ballerup, Gentofte, Birkerød og Farum.

Flere nyheder