Ny Fiat Tipo: nye motorer og nu også som crossover

Den kommende generation af den praktiske Fiat Tipo kommer for første gang også som crossover. Og hele Tipo-familien kommer med nye og effektive motorer, et opdateret udtryk og moderne teknologi til hverdagen.

Snart kommer den nye generation af den italienske familiebil Fiat Tipo. Den er blevet fornyet både inde og ude, og den kommer som 5-dørs og Stationwagon samt i form af den nye crossover Tipo Cross med 5 døre. De i forvejen kendte udgaver har fået et mere moderne, elegant og dynamisk ydre. Bl.a. har fronten fået en ny kølergrill, og den nye Tipo bliver den anden Fiat med det nye Fiat-logo, som også sidder på den nye, elektriske Fiat 500. Forlygterne er nye, og både for- og baglygter har nu mulighed fuld-LED, hvilket giver et moderne udtryk, men også kræver mindre strøm og dermed medfører en lavere CO2-udledning. Indeni kan man få det digitale 7’’ TFT-display, der kan konfigureres, og som giver komplet overblik over bilens status, infotainmentsystemet og smartphonen under kørslen. Og så er rattet mindre og mere sporty, hvilket både giver bedre ergonomi og bedre udsyn til TFT-displayet bag rattet.

For første gang som crossover

Fiat Tipo har alle dage været en bil til familien, og blandt dem bliver crossoveren stadigt mere populær. Derfor kommer nu Tipo Cross – en mere dynamisk og frisk model, der tilbyder en højere indstigningshøjde og køreposition uden at ofre komfort eller rummelighed. Den er kraftfuld i sit udtryk med en kølergrill, der går fra forlygte til forlygte, og den er bredere og højere  end de andre udgaver takket være en kalibreret affjedring samt nye dæk og fælge. Tipo Cross har også en række ydre detaljer langs sider og fronten, der sammen med tagrælingen fremhæver det muskuløse og robuste udtryk.

Mere teknologi og nyt infotainmentsystem

Det er ikke kun det ydre, der er blevet opdateret i den nye Tipo. Også teknologien er opgraderet, og den nye Tipo kan tilbydes med  en bred vifte af avancerede sikkerhedssystemer. De omfatter skiltegenkendelse, intelligent hastighedsassistent, vognbaneassistent med aktiv styring, træthedsovervågning, automatisk langt lys, blinkvinkelalarm, p-sensorer for og bag, Keyless Entry&Go og trådløs opladning af smartphones.

Derudover tilbydes den nye Fiat Tipo med det nye infotainmentsystem Uconnect 5 med en HD-touchskærm på op til 10,25’’ som ekstraudstyr. Uconnect 5 har både Apple Carplay og Android Auto og giver også mulighed for at forbinde to smartphones via Bluetooth samtidig.

Nye, effektive motorer

Der er også nyheder under kølerhjelmen. Den nye Fiat Tipo kan fås med den nye trecylindrede benzinmotor 1.0 GSE T3, der er den seneste tilføjelse til familien af Fiats FireFly Turbo-motorer, og som leverer 100 hk. Den har et moment, der sikrer et stort kraftoverskud selv ved lave omdrejninger – ved blot 1.500 o/min. yder den 190 NM – og den er samtidig støjsvag. Motoren er kombineret med en nøje tilpasset gearkasse, der sikrer en kvik bil i byen og komfort på motorvejen, hvor den med 130 km/t. ligger på blot 3.200 o/min. På trods af de forbedrede præstationer er udledningen af CO2 lav.

Der er også mulighed for at vælge diesel med Multijet-motor på 1,6 liter. Den yder 130 hk og byder også på en reduceret udledning af CO2 sammenlignet med tidligere udgaver. Motoren lever naturligvis op til Euronorm 6d.

Flere nyheder