TOYOTAS MOBILITETSSELSKAB KINTO KØRER MED CORONAVACCINER

Det danske vaccinationsprogram mod COVID-19 er i fuld gang med at blive rullet ud over hele landet. I landets befolkningsmæssige største region, Region Hovedstaden, har man valgt at benytte Toyotas mobilitetsselskab, KINTO, til at løse opgaven med at transportere coronavacciner rundt i regionen.

Flere end 50 køretøjer fra mobilitetsselskabet, KINTO, som Toyota står bag, bidrager i disse uger med at køre coronavacciner rundt i Danmark – herunder i særlig grad i den befolkningsmæssige største region, Region Hovedstaden. Aftalen mellem Region Hovedstaden og KINTO er kommet i stand, efter det i slutningen af 2020 blev klart, at der ventede en stor transportopgave, når de første vacciner landede på dansk jord.

Det er ikke første gang, at KINTO bidrager til at løse sundhedsmyndighedernes mobilitetsbehov under pandemien. Allerede i begyndelsen af pandemien for snart et år siden stillede Toyotas mobilitetsselskab nemlig hybridbiler og varebiler til rådighed kvit og frit for hospitalerne i Danmark.

”Toyota har som virksomhed et ansvar for at bidrage til at mindske spredningen af COVID-19 virussen ved at følge myndighedernes anvisninger om i videst muligt omfang at arbejde hjemmefra, holde afstand og spritte af. Men vi ønsker også at bidrage aktivt med andre, nyttige tiltag, der kan lette hverdagen for sundhedsberedskabet på hospitalerne. Og her har vi heldigvis kunnet hjælpe med at løse nogle af mobilitetsbehovene,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Har gjort stor nytte

Hos Region Hovedstaden har de mange ekstra køretøjer gjort stor nytte og bl.a. været med til at sørge for at køre værnemidler, coronaprøver og udstyr til de mobile testenheder rundt i landet. Senest er en ny og større forsyning af køretøjer tilføjet regionens bilflåde, der tæller både stationcar’en Toyota Corolla og varebilen Toyota Proace.

Sidstnævnte varebilsmodel har heldigvis et rummeligt varerum, hvor der i flere tilfælde er blevet installeret klimaskabe, som altså gør det muligt at transportere coronavacciner under de påkrævede forhold.

”Det er en stor hjælp, at vi har kunnet få leveret så mange køretøjer til vores flåde så hurtigt. Det har været med til at gøre, at vi var klar fra dag 1, da vaccinerne også var klar i Europa, og vi skulle påbegynde vaccinationsprogrammet mod COVID-19,” siger flådeansvarlig Søren Astrup hos Region Hovedstaden.

Fordelen ved at benytte KINTO er udover den hurtige levering af køretøjer også en høj grad af fleksibilitet. KINTO tilbyder helt ned til fire måneders leje helt uden udbetaling, og på den måde er det altså muligt for Region Hovedstaden lynhurtigt at skalere enten op eller ned alt efter behov uden store, negative økonomiske konsekvenser.

Toyota og deres mobilitetsselskab KINTO har under hele pandemien været i løbende dialog med Danske Regioner og også direkte med hospitalerne for at sikre, hvordan man som mobilitetsvirksomhed kan bidrage bedst muligt til at lette hverdagen for de hårdtarbejdende sundhedsmedarbejdere.

Toyota har stillet hybridbiler og varebiler til rådighed for bl.a. Amager Hospital, Rigshospitalet, Hillerød Sygehus, Nordsjællands Hospital, Bornholms Hospital og flere andre hospitaler. Bilerne er blevet brugt til at køre blodprøver mellem hospitalerne og laboratorier, ligesom de også bruges til at køre værnemidler, sprit og andre pakker ud til praktiserende læger.

På Bornholm brugte man to hybridbiler til bl.a. at køre sundhedspersonale hjem til patienter, der ikke selv kunne komme til hospitalet for at blive podet for COVID-19.

(Fotos: TJ Karosseri)

Flere nyheder