Dacia klar til Dakar Rally

Dacia har netop bekræftet, at mærket fra 2025 vil være at finde som konstruktør i World Rally-Raid mesterskabet, der kulminerer med det legendariske Dakar Rally.

Når det legendariske Dakar Rally skydes i gang i 2025 vil det være med Dacia i feltet - og med et ekstremt stærkt kørerteam.

Teamet består af spanske Christina Gutierrez, der i 2017 blev den første spanske kvinde til at fuldføre Dakar Rally. Ved sin side har hun ingen ringere end den ikoniske franske rallykører Sebastien Loeb, der er kendt af alle, som bare har en minimal interesse i rally. Han har vundet verdensmesterskabet i rally ikke færre end 9 gange.

At Dacia nu involverer sig i Rally kan måske virke som en overraskelse, men der er faktisk en meget god sammenhæng mellem Dacia og så rally. Rally er en sport, der kræver robust udstyr der kan holde til strabadserne – helt som Dacia Duster, der er kendt som en både robust og holdbar 4x4.

Dacias kommende prototype rallybil, kører som noget helt nyt på syntetisk brændstof fra Aramco. Og rallyserien – og ultimativt Dakar Rally bliver et ekstremt eksperimentarium for fremtidens syntetiske brændstof, der producerer mindre CO2, og dermed vil være med til at mindske udledningen af CO2 fra fremtidens Dacia.

Flere nyheder