Dacia vinder prestigefyldt designpris foran Porsche

Den fantastisk konceptbil Manifesto fra Dacia har netop vundet en fornem designpris. Og det foran prestigefyldte mærker som Porsche, Mercedes og Audi.

Man behøver ikke at være et prestigefyldt mærke, for at vinde en prestigefyldt titel. Det er Dacia Manifesto det bedste eksempel på. En jury bestående af 16 designere fra nogle af verdens fedeste brands, har netop stemt Dacia Manifesto ind som Concept Car Design of the Year.

Det er første gang at Dacia deltager i konkurrencen om den fornemme titel. Chefredaktøren for Car Design News, James McLachlan mener, at titlen siger alt om Dacias hastige fremskridt.

Dacias designchef David Durand tog imod den ærefulde pris.

”Jeg er beæret over at vinde denne pris. Og det er formegentlig ikke en konceptbil som denne folk forventer fra Dacia. Det tror jeg kom som en overraskelse for de professionelle bildesignere. Faktisk byggede vi denne bil for at vise og kommunikerer udviklingen af vores brand values. Altså illustrerer det 1:1 i designet i stedet for blot at tale om det”, sagde David Durand i forbindelse med prisoverrækkelsen .

Top 10 i konkurrencen:

  1. Dacia Manifesto
  2. Citroën Oli
  3. Mercedes Vision One-Eleven
  4. Audi Activesphere
  5. Lancia Pu+Ra HPE
  6. Porsche Mission X
  7. Peugeot Inception
  8. Dodge Charger Daytona SRT
  9. BMW iVision Dee
  10. Lincoln Model L100

Flere nyheder