Dacia Spring vinder Green NCAP

Elbilen Dacia Spring er netop blevet tildelt prisen Green NCAP Best Car of 2022. Det er med andre ord den af alle biler, der efterlader det mindste aftryk på miljøet.

Det er ikke ligegyldigt, hvilken elbil du køber, hvis du køber den af hensyn til miljøet. Hvis det er en kæmpestor SUV, som det vælter frem med i øjeblikket, ville du miljømæssigt set være bedre stillet med en mindre konventionel bil på benzin. Men vælger man en lille og effektiv elbil, så er gevinsten helt klar.

Og det er netop tilfældet med Dacia Spring, der ikke alene er den billigste elbil i Europa, men også er blevet en salgssucces og er den 3. bedst sælgende elbil i Europa i 2022. Den kan nu kan smykke sig med fem flotte stjerner i Green NCAP, og titlen som Green NCAP Best Car of 2022.

Dacia Spring er simpelthen den bil med den mindste miljøpåvirkning, og slog ellers kendte modeller som Tesla Model 3 og Cupra Born.

At Dacia Spring tog prisen skyldes ikke mindst, at den er supereffektiv med den højeste rating nogensinde i energieffektivitetsmålingen. Det understøtter de mange andre tests der har bevist, at Dacia Spring er en af de biler, der kommer allertættest på de officielle forbrugstal, når man tester den i den virkelige verden.

  • Med det enestående resultat sætter Dacia Spring standarden for industrien. Dacia havde som mål at designe en minibil som passer til brugernes behov, og som tager hensyn til det globale miljø. Med denne model er Dacia foran mange konkurrenter, når det handler om påvirkning af miljøet, udtaler Dr. Alexandar Damyanov, Green NCAP Technical manager

Dacia Spring er på denne måde tydeliggørelsen af Dacias grundfilosofi, der hedder design to cost. Det betyder, at hver gang man udvikler en ny Dacia, så er udgangspunktet, at man designer og producerer biler med det udstyr som de fleste kunder efterspørger. Ikke noget overflødigt luksus, der bidrager til vægten og lægger til i prisen.

Det betyder, som i tilfældet med Dacia Spring, der kun vejer 970 kilo, at man får en lettere bil, der behøver en mindre motor og et mindre batteri for alligevel at få en ydelse og rækkevidde som andre og større biler. Samtidig reducerer man strømforbruget og dermed har man reduceret både miljøbelastningen ved produktion og under brug. Og som noget ikke helt uvæsentligt til en pris, der gør den til den billigste elbil overhovedet – hvilket gør det muligt for endnu flere at skrotte sin diesel eller benzin bil og skifte til el.

”Design to cost er helt grundlæggende hos Dacia. For eksempel er vores nyeste model, Dacia Jogger med plads til syv personer, 300 kilo lettere end andre sammenlignelige biler. Det gør det blandt andet muligt at udstyre den med en mindre motor, der samtidig har mindre brændstofforbrug. I sidste ende bliver bilen derfor billigere i produktion og dermed i indkøb og drift for forbrugeren. Det er Dacias filosofi, og den tilgang til biler er der en stigende interesse for og anerkendelse af ”, siger Søren Hyltoft fra RN Danmark, der importerer Dacia og Renault i Danmark

Læs pressemeddelelse fra Green NCAP her: https://www.greenncap.com/press-releases/green-ncaps-best-car-of-2022-dacia-spring/

Om Green NCAP: Green NCAP er en uafhængig organisation, hvis formål det gennem tests og undersøgelser er, at skubbe på udviklingen af biler som er rene, energieffektive og udleder så få skadelige stoffer til miljøet som muligt.

Flere nyheder