5 stjerner til Renault Arkana hos Euro NCAP

Den nye Renault Arkana, der kommer til Danmark til sommer, har netop fået det maksimale antal stjerner i Euro NCAP crash test

Til sommer kommer en helt ny type bil fra Renault – det er en SUV, men den har Coupe lignende former, og er bygget på samme platform som både Clio og Captur.

Den nye Renault Arkana har et design, der ellers kun har været forbeholdt premium-mærker og modellen komplementerer Renaults stærke model line-up i mellemklassen. Her er der i forvejen Mégane og Kadjar.

Og ganske som Kadjar og Mégane så har Arkana fået det maksimale antal stjerner fra EuroNCAP – nemlig fem.

Udover at have en konstruktion, der garanterer maksimal passiv sikkerhed, er den nye Renault Arkana er udstyret med den seneste generation af aktive sikkerhedssystemer. Blandt andet er den udstyret med ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), motorvejs- og trafikassistent, skiltegenkendelse, blind spot warning og lane keeping assist.

Derudover er den også udstyret med Active Emergency Braking, der kan bremse for cyklister og gående, hvis føreren ikke når at reagere. For at hjælpe føreren er der også 360 graders kamera, 100 % LED forlys og rear view mirror.

Interiøret i Arkana er som altid, når det er Renault der står bag, præget af rummelighed og praktiske løsninger. Og teknologien er i højsædet med store displays, der understreger bilens komfortorienterede design tilgang. Arkana vil kunne fås i en lang række versioner – blandt andet RS-Line, der tilføjer bilen både eksklusivitet og sportslighed.

Den nye Renault Arkana har udgangspunktet tre forskellige motorvarianter. Først og fremmest fås den med E-TECH Hybrid 140 hk, og dertil kommer 1.3 TCe 140 og TCe 160 - 12V micro-hybride motorer.

For E-TECH hybridmotoren oplever man, at man 80 procent af tiden kører på ren el, når man kører i byen, hvilket betyder op til 40 procent lavere forbrug, sammenlignet med en tilsvarende benzinmodel uden hybrid teknologi. Ud over lavere forbrug, betyder hybridteknologien mere lydløs kørsel og øget komfort, samt bedre acceleration.

Motorerne med mikrohybrid (TCe 140 – 160) er også nøjsomme og reducerer ligeledes forbruget.

E-TECH Hybrid teknologien, der er et samlebegreb for plug in, hybrid og mikrohybridteknologien, findes allerede i Renault Clio, Renault Captur og Renault Mégane.

Teknologien er en eksklusiv Renault opfindelse, der indeholder mere en 150 patenter og baserer sig på Renaults erfaring i blandt andet Formel 1.

Der er endnu ikke priser på den nye Renault Arkana ligesom - eksakt lanceringsdato endnu ikke ligger fast. 

Flere nyheder