Fire flotte stjerner til Renault Kangoo

Den nye Renault Kangoo er netop blevet testet af EuroNCAP. Selv om vi ikke har den som personvogn herhjemme, men udelukkende varevognsudgaven, er det alligevel værd at dykke lidt ned i resultaterne.

De fire stjerner som bilen opnår er nemlig et særdeles godt resultat – hvilket blandt andre Søren W Rasmussen fra FDM også bemærker

”Det er ikke meget, der skiller Renault Kangoo fra at få fem Euro NCAP-stjerner. En manglende airbag mellem de to forreste sæder, og en mindre god score i den nye sidekollisionstest er alt, den falder på. Alt i alt er Kangoo derfor en sikker bil, der har en lang række sikkerhedssystemer som standard,” siger Søren W. Rasmussen fra FDM.

De fire flotte stjerner er opnået i den hidtil strengeste sikkerhedstest fra EuroNCAP, og bilen nyder godt af en meget sikker konstruktion med seks airbags, samt en langt række aktive sikkerhedssystemer, der er i bilen som standard.

De to dukker, der skal forestille et seks og et ti årigt barn som passagerer, blev minimalt påvirket ved sammenstødet – faktisk opnår Kangoo maksimal score i denne del af testen, mens voksne er godt beskyttet ved sammenstød, med en kabine, der forblev hel intakt ved crashtesten.

Når det handler om aktiv sikkerhed, har Renault Kangoo hele sikkerhedspakken. Det vil sige aktiv sikkerhedsbremse – også for fodgængere og cyklister – og det både om natten og dagen, og bilen har naturligvis en lang række features som lane keeping assist, skiltegenkendelse og fartpilot som standard

”Vi markedsfører jo ikke Renault Kangoo herhjemme som personbil, men vi lancerer den lige om lidt som varebil. Resultatet viser, at Renault endnu engang scorer højt i selv de skrappeste sikkerhedstests”, siger kommunikationschef i Renault Danmark Søren Hyltoft, der trods det flotte resultat ikke forventer, at bilen kommer til Danmark i personvognsudgaven.

Flere nyheder