PRESSEMEDDELELSE - 19 JUNI 2023

Renault mod nye horisonter

Gilles Vidal – Renaults nye chefdesigner - viser med Renault Rafale et banebrydende og avanceret nyt designsprog. Det skal sikre Renault endnu mere tyngde i det luksuriøse D- segment.

Scenen var sat – lanceringen af Renaults nye, sportslige og avancerede SUV Coupe- Renault Rafale, skete i forbindelse med udgave nummer 54 af Paris Air Show.

Referencen til luftfartsindustrien er nemlig helt klar i Renault Rafale. Den trækker tråde tilbage til 1930’erne, hvor Renault byggede flymotorer. I 1933 overtog Renault fabrikanten Caudron og etablerede selskabet Caudron – Renault. Et af flyene, der blev produceret, og som blev lanceret i 1934, var en single seater kaldet C469 – Rafale. Et fly, der satte fartrekord med hele 445 km/t i 1934.

Med Renault Rafale tapper Renault ind i flyhistorien og Renault Rafale er en model, hvor der er lagt vægt på performance og på et helt nyt designsprog, der på en og samme tid er både avanceret og avantgarde.

Når Renault Rafale lanceres i foråret 2024, vil det sportslige islæt ikke alene blive tydeligt i bilens design, men vil blive yderligere understreget af, at den vil kunne fås med en 300 hk motor og 4x4 mulighed.

Rafale præsenteres meget kort tid efter, at 6. udgave af den legendariske Renault Espace blev lanceret. Bilerne bygger på samme platform. Men ud over at dele platform og en del teknologi, er de to biler meget forskellige. Hvis man skal blive i flyterminologien, er Espace bilernes svar på et luksuriøst rutefly, mens Rafale bedst kan betegnes som en privat jet.

Den nye Renault Rafale er en kraftfuld illustration af Renaults nye designsprog. Med fokus på tekniske detaljer, præcision og skarpe linjer gør det Rafale sofistikeret og giver bilen en distinkt karakter” Gilles Vidal – Head of Renault Design

Med lanceringen af først Renault Megane Electric, Renault Austral, Renault Espace og nu præsentationen af Renault Rafale, understreges det, at Renault igen er at finde i alle segmenter. Fra små kompakte elbiler til store luksuriøse SUV.

Den nye Renault Rafale symboliserer virkeliggørelsen af vores Renaulution plan. Vores ambition om også at være til stede i luksussegmentet, og dermed være til stede i alle segmenter. Med dets markante SUV Coupe design og højteknologiske E-TECH motorer, giver Rafale hidtil uset køreglæde skabt med passion og know how fra Renaults ingeniører”. Fabrice Cambolive – CEO Renault Brand.

Renault Rafale lanceres i foråret 2024.

Flere nyheder