​Så blev det virkelighed - Alpine F1 Team

Med lanceringen af en blå, hvid og rød racerbil blev det i dag virkelighed, at Alpine debuterer i Formel 1. Bag rattet af den ene af de to biler, sidder to gange verdensmester Fernando Alonso.

Alpine A521 er navnet på den F1 racerbil, der i den kommende sæson skal dyste med om verdensmesterskabet for både kørere og konstruktører i motorsportens kongeklasse.

Med de blå, hvide og røde farver signalerer Alpine, at det har franske rødder, og at man dermed bygger ovenpå en lang motorsportstradition. Den nye Formel 1 bil drives frem af en Renault E-Tech 20B 1.6L V6, der er designet, udviklet og produceret i Viry-Châtillon, og dermed markerer 45 års uafbrudt F1 aktivitet

A521 er en videreudvikling af R.S.20, som kæmpede i 2020 mesterskabet. Men bilen er udviklet og ændret siden sidste år – blandt andet også for at imødekomme de nye aerodynamiske regulativer, der er i denne sæson.

Luca De Meo, CEO Groupe Renault siger: “Det er en sand fornøjelse at se det historiske Alpine navn på en Formel 1. bil. Der er nye farver, nyt management team og ambitiøse planer. Det er en ny begyndelse, der bygger på en 40 år gammel historik. Vi vil konkurrere med de største teams og bliver fulgt af et entusiastisk publikum over hele verden. Jeg kan ikke vente på at sæsonen begynder”

Bag rattet af de nye Alpine F1 kommer Esteban Ocon og Fernando Alonso. Fernando Alonso vender tilbage til Formel 1 efter to års pause. Alonso har en helt særlig plads hos Renault, da han vandt sine to verdensmesterskaber i Formel 1 2005 og 2006 hos Renault

Og Esteban Ocon kører 2. sæson og kan se tilbage på et 2020, hvor den 24-årige kom på podiet for første gang i karrieren i Sakhir Grand Prix. Det er dog hans 4. Sæson, da han har kørt formel 1 siden 2016.

Teamet vil blive ledet af en helt ny ledelse. Leder er CEO Laurent Rossi, Executive Director Marcin Budkowski og Racing Director Davide Brivio.

Alpine Academy kører Guanyu Zhoufortsætter som teamets test-kører, samtidig med at han kører FIA Formula 2 Championship for UNI-Virtuosi.

Hos teamets to kørere er der naturligvis spænding og høje forventninger inden sæsonstart.

”Jeg er virkelig begejstret og spændt over at være tilbage i Formel 1. og at være en del af Alpine F1 Team. Jeg har arbejdet hårdt for at forberede mig selv til det hårde game i Formel 1. Vi har et stærkt team og sammen med Esteban vil jeg arbejde hårdt på at skabe resultater. Vi ved det bliver en ekstrem konkurrencepræget sæson, men vi er klar til de udfordringer, der måtte komme”, siger Fernando Alonso og suppleres af Esteban Ocon:

”Det har været en lang og travl tid her før sæsonstart, sammen med hele teamet. Jeg føler mig bedre forberedt end sidste år. Jeg ønsker at starte lige så godt som jeg sluttede i 2020. Og som franskmand er det en stor ære at køre med det franske flag på bilen. At skulle arbejde med Fernando Alonso bliver fantastisk. Han er en kører jeg har set op til og hentet inspiration fra”

I alt køres der i 2021 sæsonen 23 Grand Prix. Det hele begynder den 28. marts i Bahrein og slutter den 12. december i Abu Dhabi 

Flere nyheder